4 sep 2015

RET'ers starten met pilot als docent

RET'ers starten met pilot als docent

Werken combineren met lesgeven. Positief voor de RET, leerzaam voor collega’s en inspirerend voor het onderwijs. Vanaf september starten 7 collega’s met deze proef.

Tijdens deze proef worden collega’s gekoppeld aan verschillende docenten op uiteenlopende scholen in de regio.

Enthousiasmeren over de RET
Joris van de Werk (projectleider vanuit P&O) vertelt: “Onze doel van deze pilot is driedelig. Met dit project willen we de jeugd (misschien wel onze toekomstige collega’s) enthousiasmeren over de RET als werkgever en laten zien wat de mogelijkheden hier allemaal zijn”.

Anderzijds tonen wij onszelf ook als maatschappelijk betrokken onderneming. Zo willen we ook bijdragen in de ontwikkeling van leerlingen en helpen bij het inslaan van een juiste weg in de toekomst. We koppelen zo de praktijk aan de theorie die zij op school krijgen en maken het beroepsveld beeldend. Zo stimuleren wij ze misschien wel om de juiste keuze te maken.

Maar daarnaast is het ook voor de collega’s die meedoen interessant. We stimuleren talentontwikkeling. Het is verbredend en verdiepend voor hun werk en carrière. Je steekt veel op. Allereerst houdt de jeugd je scherp in je vak. Maar ook door het lesgeven, werk je aan je presentatievaardigheden en krijg je inzicht in leer- en ontwikkelprocessen die je in je baan kunt gebruiken. Bijvoorbeeld in het begeleiden van een stagiair(e) of andere collega”.

Leuk
Michael van den Burg "Ik doe hier graag aan mee. Tijdens mijn werkzaamheden als monteur, werk ik vaak met stagiairs. Ik vind het leuk om hen wat te leren. Dit traject kan mij daar goed bij helpen. Ik heb er al wat ervaring in, ik geef in mijn vrije tijd ook wel eens lessen in sportmassage!". Ook voor Karwan Hamamurad is het niet helemaal nieuw: "Ik was op de universiteit al studentcoach. Het motiveren van mensen, daar hou ik van. Ik zie het als nieuwe uitdaging. Ik hoop dat ik op zijn minst één leerlingen kan inspireren voor een toekomstige baan". Jurgen Lakens wil jongeren ook graag helpen bij het maken van keuzes en hen enthousiast maken over ons werkveld. Sharon Eendragt voegt er nog aan toe dat ze het ook als persoonlijke ontwikkeling ziet. "Ik wil er graag van leren, ik heb eerder in mijn carrière bij andere bedrijven al gezien dat dit goed werkt".

Door: Verheij, I., afd. Communicatie, RET

i q d

Deel dit bericht via: