Voorbeelden hybride docentschap

Er zijn vele voorbeelden te vinden van hybride docentschap in al zijn verschijningsvormen. Hieronder volgt een willekeurige opsomming om een beeld te schetsen en inspiratie op te doen. Soms gaat het om voorbeelden van professionals die combineren, een andere keer over projecten of samenwerkingen op het gebied van hybride docentschap.

Techniekpact en hybride docentschap

Techniekpact vindt hybride docentschap ook van groot belang. In 2020 was er in het bijzonder aandacht voor het stimuleren van hybride docentschap in het technisch beroepsonderwijs.

Een uitgebreid portret met Geert Jacobs is hieronder terug te kijken. Hij is docent automotive op het Summa College en Coördinateur Techniqué bij Janssen Kerres Automotive.

Op de website van het Techniekpact is ook een vijftal projecten terug te vinden waar regio’s aan de slag zijn gegaan met hybride docentschap (meer lezen, klik hier).

Gamification en natuurkunde?

Bart Giethoorn combineert werken voor zijn eigen bedrijf met drie dagen in de week lesgeven als docent natuurkunde.

Leraarambtenaren bij de Gemeente Rotterdam

Een mooi voorbeeld uit het PO is terug te lezen op de website van Leraar24. Deze twee leraarambtenaren werken voor de Gemeente Rotterdam en geven les in de stad.

Lees hier het artikel

Scheepvaart en Transportcollege en hybride praktijkexperts

Het Scheepvaart en Transportcollege (STC) is één van de eerste scholen die serieus aan de slag is gegaan met het hybride docentschap. De afgelopen jaren hebben ze meerdere projecten gedraaid en ervaring opgedaan met hybride docentschap.

Diverse filmpjes zijn te vinden op hun eigen youtube-kanaal.

Daarnaast is een mooie prezi te bekijken via de onderstaande knop.

Ga direct naar de prezi van STC

Docent en werken in de zorg

Dit is MBO heeft een mooi item opgenomen over Maarten van Duijn als docent en verpleegkundige.

Architect en O&O

Rik Adriaans is architect en partner bij een architectenbureau en geeft les in O&O in het voortgezet onderwijs. De NOS besteedde enige tijd geleden aandacht aan deze mooie combinatie in het journaal.

Klik hier voor het item over Rik

Platform Techniek Rivierenland

Een aantal hybride docenten uit Rivierenland is door Platform Techniek Rivierenland geportretteerd. Ze vertellen over hun praktijk in de twee rollen op school en in het (eigen) bedrijf. Hieronder is een tweetal voorbeelden te zien. Jonathan van den Brink, ICT docent bij ROC Rivor met een eigen ICT bedrijf in Meteren. Als tweede is Brigitte Tenback, docent bouwkunde bij ROC Rivor en haar eigen architectenbureau in Amsterdam te zien.

Ook aandacht in de krant

Ook in de geschreven media is regelmatig aandacht voor het hybride docentschap, bijvoorbeeld in onderstaande artikelen. Het ene artikel stond in het Algemeen Dagblad ‘Lesgeven naast je baan. Waarom je het (niet) zou moeten doen?’ met o.a. een drietal portretten.

Algemeen Dagblad

In het Parool wordt ingezoomd op betadocenten en een speciale opleiding hiervoor van de UvA.

Parool

© 2022 HybrideDocent.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring