En natuurlijk, ik doe ook steeds meer kennis op op school, want ik moet daar dieper de materie induiken als wat ik normaal als automonteur nodig zou hebben. Dus ja, wat dat betreft is het aan twee kanten een win-win zo.

automonteur/Summa College

Nou, als ik naar onze studenten luister, dan zeggen ze: van die docent zouden we wel altijd les willen hebben want die brengt de nieuwste ontwikkelingen vanuit het bedrijfsleven mee. En hij neemt collega’s mee naar zijn bedrijfspraktijk, want hij heeft daar dan een training rond, in dit geval, een nieuw type motor. Nou ja, mooier kun je het niet hebben.

Directeur Techniek

Als techneut zit je toch heel erg op het technische. Ik vind juist de interactie van het onderwijs heel tof om ernaast te doen. En een stukje kennisoverdracht en zorgen dat je toekomstige collega’s gewoon op de hoogte zijn van wat er speelt in het bedrijfsleven. Want dat mis ik gewoon aan veel schoolverlaters die ik zie starten.

Bouwbedrijf / Hogeschool Rotterdam

Inhoudelijk is het gewoon echt wel interessant. En ook het sociale aspect van het werk vind ik erg interessant. Het is gewoon leuk om in allebei die werelden rond te lopen. Dat vind ik erg interessant. Dus ja, dus voor mij is het gewoon persoonlijk erg interessant.

onderzoeker/docent

Zeker met krapte op de technische markt is het gewoon heel interessant om zo diep in het onderwijs te zitten en daar al het jonge talent te kunnen scouten. Ik zie natuurlijk meteen hoe een student presteert. En kan daar direct op sturen van, kom eens praten. Of kom maar niet, we hebben geen plek. Ik ben dan wel het eerste filter.

Bouwbedrijf / Hogeschool Rotterdam

Dat is een beetje ook wat je in de lerarenopleiding leert: je moet je begeven op de contextrijke leeromgeving van je leerlingen. Dus je moet je proberen op het niveau te verplaatsen waar de leerlingen zitten.

Trainer Factory Automation / Avans

De reden waarom ik het doe, is omdat ik een vakman ben. Ik ben een vakman als vormgever en ik wil die passie aan mijn studenten overbrengen. Als je daarnaast dan ook nog les geeft, kun je studenten veel beter laten zien hoe het echt in het vak gaat. Ze geloven je ook meer, die studenten.

grafisch vormgever/mbo docent

Als docent is het salaris prima, maar ook niet zoals in het bedrijfsleven. Aan de andere kant betekent een eigen bedrijf onzekerheid. Je kunt dus aan de ene kant zeggen: de vastigheid van het lesgeven is een voordeel en van de andere kant kan het financieel interessant zijn om meer uren in het bedrijfsleven te steken.

architect/docent O&O

Door de combinatie blijft het onderwijs leuk. In die zin, ik vind het onderwijs eigenlijk het leukste wat ik doe, maar op het moment dat ik dit fulltime zou doen, dan denk ik dat ik door een heleboel redenen sneller klaar zou zijn met het onderwijs.

online marketeer/ docent maatschappijleer

Wat echt een voordeel is, is dat ik heel veel dingen uit mijn praktijk kan inbrengen in mijn les. Dus ik heb ergens een adviesopdracht gedaan of een (boekhoud)controle gedaan, dan kan ik daar allerlei punten uit meenemen als praktijkvoorbeeld in mijn les.

accountant/docent M&O

Ik wil zeker niet alle docenten verplichten hybride te werken, maar onderwijs zou eigenlijk alleen maar in combinatie moeten zijn. In ieder geval veel meer, zodat ieder vakgebied ook met één poot in de maatschappij staat. Dat is precies wat we nodig hebben, denk ik voor scholen en voor de toekomst.

promovendus/ docent Engels

© 2022 HybrideDocent.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring