Algemeen Dagblad over hybride docenten als oplossing voor het lerarentekort

Deel dit bericht op

“Mensen als Frank Hordijk zijn nodig om het tekort aan leraren terug te dringen. Hij is accountant, maar staat ook met plezier voor de klas. Om meer van deze docenten te werven, komen er soepeler eisen”, zo is te lezen op de voorpagina van het Algemeen Dagblad (maandag 12 juni 2017).

Op pagina 4 en 5 van de krant wordt onder de kop ‘Praktijkmensen komen makkelijker voor de klas’ is verder te lezen hoe (onder meer) mensen die in het bedrijfsleven werken vanaf het nieuwe studiejaar een versnelde lerarenopleiding kunnen volgen als wapen tegen het groeiende lerarentekort.

Het succes en de welwillendheid van ‘praktijkmensen voor de klas’ wordt in het artikel geïllustreerd door interviews met hybride docenten Frank Hordijk, Bart Giethoorn en Cindy Russon. Cindy, lerares economie (in opleiding) en al zo’n twintig jaar werknemer bij een ict-bedrijf: “Ik put nu al uit bedrijfservaring in de klas en hoop bijvoorbeeld meer bedrijfsbezoeken te kunnen regelen. Dan krijg je het onderwijs dichterbij de kinderen”. Cindy volgt op dit moment een opleiding tot tweedegraads economiedocent: “Het is zwaar, maar ik vind het zó leuk dat ik overweeg om ook mijn eerstegraads diploma te gaan halen […]”. 

Deel dit bericht op

© 2022 HybrideDocent.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring